Ajutoare de minimis solicitate de apicultori

Ajutoare de minimis solicitate de apicultori

În Vaslui, 498 de apicultori, dintre cei 793 înregistraţi în judeţ, au depus la Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Vaslui solicitări privind acordarea unor ajutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate din perioada martie – mai 2019, au informat reprezentanţii instituţiei.

CITEŞTE ŞI: Tehnologie finlandeză pentru fermierii români

Au fost primite şi înregistrate cereri pentru un număr de 48.432 familii de albine, adică 75% din totalul celor 64.463 de familii de albine înregistrate pe raza judeţului Vaslui. Suma totală eligibilă destinată apicultorilor în vederea compensării efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate pentru perioada martie – mai 2019 este în valoare de 968.640 lei.

DAJ Vaslui

Solicitanţii sunt persoane fizice care deţin atestat de producător, persoane fizice autorizate sau întreprinderi individuale.

Pentru a fi eligibili la acordarea acestei forme de sprijin financiar, solicitanţii trebuie să aibă familii de albine înscrise în baza de date naţională apicolă la data 1 martie 2019, conform Sistemului unitar de identificare a stupinelor şi stupilor, gestionat de Agenţia Naţională pentru Zootehnie ,”Prof. Dr. G.K. Constantinescu” – Oficiul judeţean de zootehnie Vaslui şi să deţină familii de albine înregistrate şi autorizate la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vaslui.

AGERPRES

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *