Adrian Oros: "Voi lupta împotriva vânătorilor de subvenţii"

Adrian Oros: "Voi lupta împotriva vânătorilor de subvenţii"

Adrian Oros a anunțat că va lupta împotriva vânătorilor de subvenții, investitori care nu urmăresc să facă performanță în domeniu, ci doar să încaseze subvențiile pentru terenurile sau animalele deținute.

CITEŞTE ŞI: Tehnologie finlandeză pentru fermierii români

Avem de gând ca în noul program național strategic să evităm banii care merg spre vânătorii de subvenții, persoane, companii sau fonduri de investiții care își plasează banii în agricultură nu pentru a face performanță, ci doar cu scopul de a vâna aceste subvenții în agricultură. Vrem să redirecționăm cât mai mulți bani către cei care au o tradiție în a cultiva pământ și a crește aninale. Voi lupta împotriva acestor vânătorilor de subvenții, la noi în țară suntem campioni. Când subvențiile vor dispărea, ei vor pleca din acest domeniu, dar până atunci în jurul lor distrug totul, iar cei care au tradiție în creșterea animalelor și în cultivarea pământului sunt sufocați de acești investitori.

Adrian Oros

Potrivit acestuia, la nivelul CE se va legifera ca un fermier veritabil să fie cel care obține 80% din venituri din agricultură și doar în aceste cazuri să poate beneficia de subvenții.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *