Acţiune caritabilă a studenţilor de la medicină veterinară

Acţiune caritabilă a studenţilor de la medicină veterinară

Peste 50 de studenți la Facultatea de Medicină Veterinară (FMV) din cadrul USAMV Cluj-Napoca vor participa sâmbătă la o acţiune caritabilă destinată animalelor fără stăpân (căţei şi pisici), aflate în îngrijirea asociaţiilor pentru protecţia animalelor.

Spitalul Clinic al FMV nu se află la prima acţiune destinată comunităţii, iar reprezentanţii acestuia explică beneficiile iniţiativei acţiunii de sâmbătă.

Dorim să sprijinim comunitatea, dar vizăm şi beneficiile acestei inițiative – control al înmulțirii animalelor fără stăpân, ajutorul pentru familiile cu venituri mici, reducerea numărului de animale care sunt abandonate (pui sau datorită unui comportament nedorit/agresiv), limitarea cazurilor de abuz împotriva animalelor, reducerea incidenței unor afecțiuni medicale frecvente la animalele nesterilizate (tumori mamare sau de prostată, piometru, boli cu transmitere sexuală), prevenirea vagabondajului și a luptelorîntre masculi, reducerea animalelor din adăposturi/ecarisaj și, implicit, reducerea costurilor suportate de către comunitate, scăderea cazurilor de eutanasie pentru animalele fără stăpân care nu sunt adoptate sau suferă de afecțiuni costisitoare, precum și reducerea cazurilor de persoane atacate de câini agresivi fără stăpâni.

Conf. dr. Cosmin Peştean – prodecanul Facultăţii de Medicină Veterinară

Sâmbătă, începând cu ora 8, la Spitalul Clinic al FMV, echipe de câte trei studenţi de la cele trei linii de predare (română, engleză, franceză) vor începe acţiunile de sterilizare, sub supravegherea şi supervizarea cadrelor didactice şi a medicilor.

Studenţii sunt în anul al VI-lea de studiu, iar după o săptămână îşi vor finaliza studiile la universitatea clujeană.

Au fost stabilite programări pentru aproximativ 40 de căţei şi pisici în vederea sterilizării, dar vor fi primite şi animale în afara protocolului agreat cu asociaţiile pentru protecţia animalelor.

Accesul auto în campus se face doar pe la poarta principală, din Calea Mănăştur nr. 3-5. Fără maşini se poate intra şi pe la poarta nr. 2, de pe str. Govora.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *