Acte normative cu interes pentru domeniul agricol promulgate de preşedintele Iohannis

Acte normative cu interes pentru domeniul agricol promulgate de preşedintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea legii privind instituirea zilei naţionale a gastronomiei şi a vinului românesc, care va fi marcată în prima duminică a lunii octombrie.

Totodată, se prevede posibilitatea organizării de către autorităţile publice centrale, locale sau de alte instituţii ale statului, de către persoane fizice sau juridice de programe şi manifestări cu caracter social sau ştiinţific, în scopul de a aprecia şi promova obiceiurile şi produsele culinare tradiţionale.

În acest sens, autorităţile centrale şi locale pot contribui la organizarea acţiunilor prin acordarea de sprijin logistic şi pot aloca fonduri din bugetele proprii în limita alocaţiilor bugetare aprobate.

De asemenea, legea stabileşte definiţia vinului românesc.

În sensul prezentei legi, prin vin românesc se înţelege vinul obţinut din struguri proveniţi în proporţie de 100% din România şi care are inscripţionat pe etichetă drapelul României.

Actul normativ promulgat de preşedintele Klaus Iohannis


Alte legi cu interes pentru domeniul agricol promulgate de Klaus Iohannis

Şeful statului a mai semnat decretele privind promulgarea:

  • legii pentru modificarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente şi pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991;
  • legii pentru modificarea Legii nr. 108/2014 privind transportul rutier de produse agricole vegetale pe drumurile publice;
  • legii pentru abrogarea alin. (5) şi (6) al art. 66 din Ordonanţa guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.
Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *